چرا آموزش شبکه؟
رشد چشمگیر فناوری اطلاعات و به خصوص شبکه طی سالیان اخیر زمینه ساز ایجاد فرصت های شغلی فراوانی دراین بخش شده است. این امر سبب شده تا بسیاری از علاقمندان IT با هدف ارتقاء سطح دانش و اطلاعات خود به شرکت در دوره های آموزش شبکه گرایش پیدا کنند.
اداره آمار کار آمریکا اخیرا پیش بینی نموده که تا سال 2022 میلادی مشاغل مربوط به حوزه شبکه و سیستم های کامپیوتری با رشد 12 درصدی همراه خواهند بود.همچنین بر اساس گزارش سالانه حقوق و دستمزد در سال 2018 میلادی میانگین درآمد دارندگان حرفه ای مدرک Network+ به طور میانگین 97.260 دلار در سال بوده است. حال با این تفاسیر شما قطعا در ابتدای ورود به دوره های آموزش شبکه با پرسش هایی مواجه خواهید شد و ما قصد داریم تا در این راهنما به شکل خلاصه به این پرسش ها پاسخ دهیم.
ادمین شبکه چه کار می کند؟
یک ادمین شبکه وظیفه طراحی، پیاده سازی و عملیاتی کردن اجزای مربوط به زیرساخت های یک شبکه را بر عهده دارد. همچنین مراقبت و حفظ در دسترس بودن (HA) و نیز قابل اطمینان بودن (reliability) شبکه، از جمله دیگر وظایف یک ادمین شبکه می باشد. توجه داشته باشید که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا عملکرد یک شبکه به طور مستقیم بر روی عملکرد سایر سیستم های IT نیز تاثیر گذار است.
فراموش نکنید که مسئولیت های یک ادمین شبکه بنا بر کوچک یا بزرگ بودن یک سازمان متفاوت است. در سازمان هایی در اندازه های متوسط و بزرگ، ادمین های شبکه مسئولیت اجزای اصلی و کلیه امور مربوط به شبکه را بر عهده دارند. در حالی که در سازمان های کوچک وظیفه این افراد عمدتا به پشتیبانی از کاربران و سرورها ختم می شود.
چگونه ادمین شبکه شویم؟
به طور کلی شما برای این که به یک ادمین شبکه تبدیل شوید نیاز دارید تا در زمینه عملیات مربوط به سیستم های IT از دانش و پیش زمینه اطلاعاتی خوبی برخوردار باشید. یکی از راه های کسب دانش در این حوزه برخورداری از مدارک دانشگاهی در زمینه علوم کامپیوتری می باشد، اما این راه تنها راه برای شروع کار در این حرفه نیست و ما ادمین های شبکه بسیار موفقی نیز داریم که مدرک دانشگاهی آنان مربوط به کامپیوتر نبوده و یا سابقه کاری آنان ارتباطی با IT نداشته است.
پس با این تفاسیر چنانچه دارای مدارک دانشگاهی در زمینه علوم کامپیوتری هستید، راه برای شما هموار است اما اگر قصد دارید تا حرفه خود را عوض کنید و همچنین تمایلی نیز به دریافت مدارک دانشگاهی ندارید، آن وقت می توانید تا با کمک بسیاری از منابع موجود و بخصوص اینترنت، خود را با پیش زمینه های لازم مربوط به حوزه فناوری جهت ورود به حرفه شبکه آماده سازید
چه مدارکی برای ورود به بازار شبکه لازم است؟
پس از آن که دانش اولیه خود در زمینه سیستم های کامپیوتری را تکمیل نمودید، وقت آن رسیده است که بر میزان دانش خود در زمینه شبکه های کامپیوتری بیافزایید. همانطور که حتما نیز بارها شنیده اید بهترین راه برای این کار، شرکت در دوره های آموزشی شبکه و دریافت مدرک می باشد.
این مدارک و گواهینامه ها اغلب توسط شرکت های فروشنده این تجهیزات همچون سیسکو (Cisco)، جونیپر (Juniper) و Huawei پشتیبانی می شوند، اما در این بین، مدارکی هم وجود دارند که مشخصا به یک کمپانی خاص، یا یک نرم افزار و یا سخت افزار بخصوص مربوط می شوند.
سایر مدارک در این زمینه با نام مدارک مستقل از فروشندگان تجهیزات یا در اصطلاح (vendor-neutral) شناخته می شوند که از جمله آنان می توان به کامپتیا (CompTIA) اشاره کرد.
بسیاری از مدارک و دوره های آموزشی موجود بر اساس میزان اطلاعات و حوزه هایی که تحت پوشش قرار می دهند سطح بندی شده اند. این سطح بندی ها عموما به شکل مبتدی (beginner)، متوسط (intermediate) و متخصص (expert) توسط شرکت های مختلف عرضه می شوند و دانشجویان برای شرکت در آنان می بایست از سطح مبتدی کار را آغاز کنند.